تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/06/24 - 12:51
کد خبر: 563939

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنامه دانشجویان ایران؛

بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد

بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد.

رسول بخشی دستجردی در گفت و گو با «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با اشاره به اینکه برای مهار نوسانات ارزی خلا قانونی وجود ندارد گفت: وقتی صحبت از «خلأ قانونی» می‌شود، در واقع داریم صورتِ مسئله را پاک می‌کنیم. بانک مرکزی امروز اختیارات گسترده‌ای برای مدیریت بازار، ساماندهی صرافی‌ها و کنترل جریان سرمایه دارد؛ اما تا زمانی که سیاست‌گذار در موضع انفعال بماند، همین اختیارات هم روی کاغذ بی‌اثر خواهد ماند.

وی افزود: فعال اقتصادی وقتی ببیند سیاست‌گذار نسبت به جهش‌های مکرر نرخ، واکنشی منفعلانه دارد و صرفاً به صدور بخشنامه و بیانیه بسنده می‌کند، به سمت رفتارهای هیجانی و احتکار ارز سوق پیدا می‌کند. بنابراین باید برای مهار بازار، تغییر لحن و رفتار بانک مرکزی از «نظاره‌گر» به «بازیگر فعال» تغییر پیدا کند.

این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: در این میان، برنامه هفتم توسعه ظرفیت مغفولی است که می‌تواند چارچوب حقوقی و اجرایی روشنی برای سیاست ارزی تعریف کند. این برنامه با تأکید بر ثبات اقتصادی، شفافیت در تراز ارزی و انضباط مالی، بستر مناسبی برای پایان دادن به سیاست‌های روزمره و سلیقه‌ای فراهم می‌کند؛ مشروط بر آنکه بندهای ارزی آن به‌درستی به آیین‌نامه اجرایی تبدیل شود و مثل بسیاری از قوانین قبلی در پیچ‌وتاب بخشنامه‌ها گم نشود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: ما به اندازه کافی قانون، دستورالعمل و مصوبه داریم، اما آنچه کم داریم عزم جدی برای اعمال حاکمیت بر بازار است. بانک مرکزی باید با فعال‌سازی کامل ظرفیت‌های نظارتی و استفاده هوشمندانه از ابزارهای برنامه هفتم، نبض بازار را در دست بگیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
موضع دوباره زلنسکی علیه ایران
تراکتور از روی پرسپولیس پرواز کرد
قهرمان‌سازی از خلبان آمریکایی، سفارشی بود
احسان خاندوزی رئیس جدید کارگروه بررسی‌های اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر انقلاب اسلامی شد
حملات یمن فرودگاه ابها را به تعطیلی کامل کشاند
انهدام چهارمین فروند MQ-۱ در تنگه هرمز
حقوق اعضای هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف افزایش یافت
بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد
سازمان ملی هوش مصنوعی موانع فعالیت کسب و کارهای داده محور را رفع می‌کند
پرمصرف‌ها نباید سهم بیشتری از یارانه انرژی ببرند
تداوم الگوی فعلی تغذیه در دانشگاها
دویست شب گذشت، اما این قرار تمام نشد
سوریه بعد از براندازی نظام اسد
حجاب در حاشیه
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
ذخایر نفت آمریکا به مرز بحرانی رسید
فاتحان باب‌المندب اراده خود را بر جهان تحمیل می‌کنند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top